Varga Judit lehet a Fidesz EP-listavezetője

Megosztás

A kormányközeli Magyar Nemzet értesülése szerint a miskolci születésű igazságügyi miniszter fogja vezetni a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson.

A kormányközeli Magyar Nemzet azt írja, hogy a 2024-es európai parlamenti választásokon a Fidesz listáját Varga Judit jelenlegi igazságügyi miniszter fogja vezetni. A lapnak több kormányközeli forrás is megerősítette, hogy „Varga Judit már többször kinyilvánította, hogy jobboldali fordulatot vár a jövő évi EP-választásoktól, aktív szerepet fog vállalni ebben az európai kampányban, és a konzervatív erők megerősödéséért fog dolgozni”.

Ha Varga valóban listavezető lesz, akkor bejutása az Európai Parlamentbe biztosra vehető – ezzel együtt értelemszerűen az is, hogy Orbán Viktornak új igazságügyi miniszter után kell néznie. Ez ugyanakkor nem először fordulna elő a Fidesznél, hiszen 2019-ben Varga is úgy lett miniszter, hogy elődje, Trócsányi László bejutott az EP-be.

Varga tehát 2019 óta dolgozik miniszterként, az azt megelőző időszakban pedig dolgozott az Európai Parlamentben politikai tanácsadóként, ahol három évig tagja volt Áder János EP-képviselő csapatának is. Idén február közepéig a miskolci születésű politikus a Miskolci Egyetem kuratóriumának is tagja volt, ám erről a posztjáról lemondott, mert az Európai Bizottság szerint összeférhetetlen a kormányzati pozíciójuk az egyetemeket fenntartó alapítványi szerepükkel.

(via hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek